Antech for livet

Alt om teknologi

Private øjenlæger

Dette bliver et relativt kort indlæg, men jeg har simpelthen behov for at komme af med lidt galde denne iskolde februar dag, hvor sneen ligger tungt derude. Det handler om min mor, som er kommet godt op i årene. For et halvt års tid siden fik hun problemer med sit syn – hun nærmest sådan nogle sorte pletter i sit synsfelt. Hun gik til sin praktiserende læge, der henviste hende til en øjenlæge, hvor der var tre(!) måneders ventetid.

Problemerne med de sorte pletter blev værre og i sin nød ringede hun til den øjenlæge, hvor hun havde en tid og spurgte, om ikke det var muligt at fremskynde konsultationen, da hun var oprigtigt bekymret. Det var selvfølgelig ikke muligt – det var bare at vente, til det blev hendes tur!

Find en privat øjenlæge

Mor bor i Klampenborg, og da hun klagede sin nød til mig, kom jeg i tnaker om, at der jo ganske tæt på – i Charlottenlund – ligger et meget anerkendt privat øjenhospital med nogle af Europas dygtiges øjenlæger: OHD.DK. Derudover finder du en lang række dygtige øjenlæger, som er specialister i øjenkirurgi på hjemmesiden Øjenlågsoperationer.dk.

Jeg husker hele forløbet tydeligt, fordi det i den grad viser forskellen på det haltende offentlige og private sygehusvæsen. Jeg ringede til øjenhospitalet en fredag morgen og forklarede dem forløbet og min mors symptomer. Og nu skete det utrolige: De ville gerne se hende allerede samme dag til en undersøgelse!

Hun tog derud, blev undersøgt og diagnosticeret med øjenforkalkning. En lidelse, der er progressiv og forværres hurtigt. Havde hun ventet på sin tid idet offentlige, var hun måske nået at blive næsten blind!

Hun blev sat op til operation den følgende mandag (!), og efter en ret lang og kompliceret operation i begge øjne, kunne øjenlægerne melde, at det hele var lykkedes til fulde.

I dag har hun vel omkring 95% af sit oprindelige syn, men havde hun ventet eller ikke haft økonomien til at søge en privat øjenlæge, havde hun måske været halvblind i dag.

Er det ikke bare forkasteligt, at vi danskere, der betaler verdens højeste skatter, skal finde os i en sådan behandling fra det system, der i unævnelig grad sutter af vores penge?

Private øjenlæger
Rul til toppen