Antech for livet

Alt om teknologi

Billig låsesmed

Der er mange, der tror, at låsesmede kun eksisterer, fordi de skal åbne deres dør, når de har glemt nøglen. Det er ikke rigtigt, at vi kun eksisterer derfor. Vi har mange andre opgaver, som de fleste egentlig aldrig tænker på. Det er rigtigt, at en stor del af vores arbejde består i at åbne døre, som folk har glemt deres nøgler til. Og ja, den del af arbejdet er der ikke helt så meget af. Især ikke i de områder, hvor der bor mange børnefamilier, hvor mindst en af forældrene kan arbejde hjemmefra. Men heldigvis er der også mange mennesker, der bor alene. Og nogle af dem er meget glemsomme. Så I skal ikke være bekymrede for, at vi bliver ledige.

Glemte nøgler

Så sent som for en halv time siden kom jeg tilbage her til kontoret efter at have været henne hos en ældre dame, der i sin forvirring havde smidt sine nøgler i den ene taske, og tog den anden taske med sig, da hun gik ud for at købe ind. Hun var meget oprørt over at kunne glemme sine nøgler, men det er jo menneskeligt at glemme. Måske har man andre ting at tænke på. Og de fleste har ligesom ikke nøglerne som førsteprioritet, når de har mange ting at tænke på. Nøgler er noget, man bare har. Man lægger dem fra sig. Smider dem i tasken. Eller lægger dem på et bord eller i en lomme.

Låsesmed på Vesterbro

Heldigvis havde damen en god nabo, som havde lånt hende sin telefon, så hun kunne ringe efter mig. Hun fortalte mig, at hun også havde lagt sin mobil i den taske, som stod indenfor på skænken i entreen. Hendes nabo havde givet hende nummeret til mig. Hun havde bedt hende om at finde et nummer til en billig låsesmed, og naboen havde så fundet mig. Jeg kører jo også på Vesterbro.

Men ud over at åbne døre, som folk ikke selv kan få åbnet, så laver vi altså andre ting. Fx er der mange mennesker, der sørger for at få deres nøgler kodet om jævnligt. Det er en opgave, som vi påtager os. Og det er rigtigt fornuftigt at få sine nøgler kodet om. Det giver en større sikkerhed. Og det, at vi føler os trygge i vores hjem, er jo meget vigtigt. Især nu, hvor vi helst ikke skal gå ud.

Tyverisikring og den slags

Vi laver også sådan nogle ting, som fx at give folk gode råd om hvilken form for sikkerhedslåse de kan sætte op i deres boliger. Der er mange mennesker, der ikke tænker over det. Men en sikkerhedslås kan være påkrævet af et forsikringsselskab. Så hvis du gerne vil have, at din tyveriforsikring dækker, hvis du får uventede og ubudne gæster, så tjek lige din forsikringspolice. Står der i den, at du skal have en særlig type sikkerhedslås på døren, og du ikke har fået sat sådan i, så bør du få det gjort hurtigst muligt. Udgiften kan være meget værdifuld for dig. Ud over det, så har vi også andre opgaver: Fx så hjælper vi ofte entreprenører med at få sat låse og alarmsystemer op i store bygningskomplekser. Læs mere her.

Billig låsesmed
Rul til toppen