Antech for livet

Alt om teknologi

Glas fra Bagger

Dagen er smuk. Vi skal til bryllup. Det er min niece, som skal giftes med sin udkårne. Vi kender ham ikke så godt. Har hilst på ham en enkelt gang. Han virkede som en rigtig sød mand. Og meget glad for vores niece. Det bliver dejligt at skulle til bryllup. En glædelig begivenhed i familien. Og at vi må feste bagefter, er næsten helt besynderligt at tænke på efter denne lange periode med forsamlingsregler, restriktioner og alt det covid-halløj. Min mand og jeg glæder os. Vi skal være ved Kirken kl. 13. Så jeg har lige tid til at tjekke, at jeg har fået pakket bryllupsgaven fint ind, inden jeg skal i bad og have festtøj på.

Stolt far

Jeg glæder mig også til at se min bror. Han er så stolt over sin datter. Han har fortalt mig, at han helt sikkert kommer til at tude, når han giver hende til hendes kommende mand. Men sådan er det. Vi er begge to sådan nogle personer, der let bliver rørt over den slags. Gaven ligger på køkkenbordet. Den er fin. Pakket ind i fint gavepapir. Sløjfen er af fint silkebånd. Jeg har skrevet et kort, som ligger ved gaven. Jeg håber virkeligt, at de vil kunne lide gaven.

Frederik Bagger glas

Det er 2 champagneglas fra Frederik Bagger glas. De er lavet af ægte krystal. Men hvis de ikke kan lide glassene, så må de bare bytte dem. Det er lidt svært at finde en god gave til et brudepar i dag. Og jeg hører altså til den gammeldags type, der ikke vil sætte penge ind på en konto. Nej. Der skal gives gaver. Og parret skal selv have slæbet med at bytte dem, de ikke bryder sig om. Det her med, at man bare sætter nogle penge ind på en konto til parret, er måske meget praktisk. Så kan de nøjes med at shoppe selv. Vælge de ting de ønsker sig. Der er bare noget meget upersonligt i at give penge i bryllupsgave, synes jeg.

En længevarende glæde

På en eller anden måde, så føler jeg, at en bryllupsgave ikke kun skal være ’noget til brudeparret’. Det skal være en genstand, som får brudeparret til at glæde sig over den – men som også får dem til at tænke på den eller de personer, der har givet dem. Sådan lidt som de skønne ting fra Kay Bojesen for eksempel. Den skal minde dem om deres bryllup og om festen. Den skal vække glæde og en følelse af lykke. Vækker et tal på en konto glæde og følelse af lykke – eller er det tanken om alle de ting, som det tal kan omsættes til, der vækker glæde og lykke? Ja, jeg mener ikke, at et tal på en konto vækker glæde. Og det var sådan set også grunden til, at det tog mig ret lang tid at bestemme mig for hvilke glas vi skal give dem. Det handler jo ikke bare om værdien af glassene. Det handler om deres udseende, hvornår og hvordan de skal bruges og om design. Som en ekstragave til dem, har min mand købt en dyr flaske champagne til dem. Jeg håber, glassene bliver taget i brug allerede i aften.

Glas fra Bagger
Rul til toppen