Antech for livet

Alt om teknologi

Varm sommerhuset op billigt

Mangler du en god og billig måde at varme sommerhuset op på, eller vil du gerne have et supplement til helårsboligen, så er en varmepumpe en af de allerbedste måder at gøre det på.

Især Toshiba varmepumper er kendt for at gøre et godt stykke arbejde og det er da også dem som for alvor har indtaget markedet herhjemme. Men fordi de er så nye, så kan det også være svært at finde rundt i de begreber der er, og hvad er det lige præcis for en model som passer bedst til dig.

Varme i sommerhuset

Er det sommerhuset du skal have varmet op, så skal du kigge efter en såkaldt luft til luft model, som fungerer ved at varme den kolde luft udefra op via en kompressor som der føres ind i huset.

Der findes nogle forskellige modeller fra Toshiba som kører med luft til luft metoden, og er nok den bedste løsning for de fleste. Fra polarpumpen.dk får du den til 12.000 kroner plus lidt over 4.000 i installation, hvilket er billigere end konkurrenterne. Har du en helårsbolig der skal varmes op, så skal du kigge efter nogle andre Toshiba varmepumper, nemlig luft til vand.

Her bliver varmepartiklerne gemt i en vandtank, som du så kan bruge i boligen, både til radiatorer og til bade. Denne løsning kommer dog med installation hurtig op og snuse til de 100.000 kroner, så hver opmærksom på at dette er en dyr investering.

Det kan være en ide, at tænke dette ind i forbindelse med en større renovering af huset eller hvis du ligefrem er ved at bygge et nyt hus, da der ellers skal gå en hel del år, før besparelserne overstiger indkøbsprisen.

Undgå byggemarkederne

Det er ikke småpenge man kan bruge på en varmepumpe og uanset om det skal være luft-til-luft pumpe fakta eller det skal være luft-til-vand pumpe fakta, så er det en stor udskrivning. Men der er en grund til at tingene koster det de koster, så lad dig ikke overtale af reklamerne fra byggemarkederne der sælger billige løsninger til næsten ingen penge. De er slet ikke pengene værd og når du først har brugt penge og tid på at få den installeret, så skal det gerne være en løsning der bare kan køre og passe sig selv.

Når man sætter sådan en pumpe op i sommerhuset så det ikke fryser til henover vinteren, så er det jo fordi man ikke selv kommer forbi så tit. Er den så pludselig gået i stykker så risikerer du frostskader, sprængte rør og måske endda fugt og råd hvis det ender rigtig galt. Det er fint at spare penge, men det skal gøres de rigtige steder.

Varm sommerhuset op billigt
Rul til toppen