Antech for livet

Alt om teknologi

Vær med til at sikre de fremtidige generationer – udnyt energien effektivt

Man har de seneste år efterhånden hørt rigtig meget omkring miljø og klimaforandringer. Det er noget, som særligt i dette nye årtusind har været højt på den politiske dagsorden, og dette skyldes blandt andet, at man har fundet ud af, at isen på polerne og i Grønland smelter hastigt, og dette har man fundet ud af til dels skyldes menneskers forurening med kuldioxid. Vi bruger rigtig mange transportmidler i vores moderne samfund som for eksempel tog, bus, biler, fly, skibe og så videre. Alle disse transportmidler skal bruge brændstof for at komme nogle vegne, og som brændstof bruger man tit olje, benzin eller diesel, og når dette bliver forbrændt, så udskiller det kuldioxid. Når det kun er i små mængder, så gør det jo ikke noget, men så snart at det bliver skaleret op på den størrelsesorden, som vi bruger i det moderne samfund, hvor rigtig mange har en bil eller måske to, og hvor vi ikke lige så høj grad som før gider at benytte os af cyklen eller at gå, så begynder det at give problemer for miljøet.

Dette har været med til at ødelægge ozonlaget, som beskytter jorden, og der er kommet huller i det. Det betyder, at jorden i højere grad bliver opvarmet end før, og vi ser, at middeltemperaturene er steget markant flere steder på jorden. Dette betyder blandt andet, at isen på polerne smelter langsomt. Dette betyder igen, at vandstanden stiger på hele kloden, og det er der nogle steder, der ikke kan holde til, og de kommer til at blive oversvømmet.

Vi har også set mere ekstreme vejrforhold, og det gælder også for Danmark. Det sker oftere end nogensinde, at der falder så store mængder regn, at der er oversvømmelse, og man ser også, at der kommer mere af det hele i det hele taget. Mere sol, når det er sol, mere varme, når der er varme, mere sne, når der er sne og så videre.

Dette taler vores samvittighed, og fortæller os, at dette må vi sætte en stopper for, for de kommende generationer skal jo have de samme muligheder, som vi havde, da vi benyttede os af denne jord.

Derfor er man begyndt at kigge på, hvordan man kan mindske forbruget af brændstof, så der ikke bliver udskilt så meget kuldioxid, som der har været, og dermed kan vi passe bedre på vores miljø.

En del af denne redningsaktion kan det være at anskaffe sig en varmepumpe til at varme ens hus op i stedet for at bruge de gammeldags radiatorer, som jo bruger en masse brændstof, som udskiller rigtig meget kuldioxid, og dermed kan man personligt gøre sit bidrag til, at man ikke sviner miljøet mere, end det er nødvendigt, når der nu findes rigtig gode metoder til at varme ens hus op, uden at man skal bruge olje og andet, der sviner rigtig meget. Hvis man udnytter energien effektivt med en varmepumpe, så kan man faktisk også spare rigtig mange penge.

Også alternative energikilder vil i fremtiden komme til at spille en stor roller i produktionen af den energi vi er blevet så afhængige af. I dette hele taget skal vi forvente, at hele energiproduktionen og energisektoren i det hele taget vil undergå en stor forandring over de kommende årtier, hvilket uden tvivl vil afspejle sig i både prisen på energien og udbuddet.

 

Vær med til at sikre de fremtidige generationer – udnyt energien effektivt
Rul til toppen