Antech for livet

Alt om teknologi

Ølstykke

green plant field during sunset

Det er sådan en flot dag. Det er hundekoldt. Minus 4 graders frost. Håret er elektrisk. Men solen skinner. Her er vindstille. Og du har tid til at få gjort nogle af de ting, som har ligget, og presset på den dårlige samvittighed i flere dage – hvis ikke uger. Fordi dagen er rigtig flot, tænker du, at du skal have ordnet vinduerne. De skal pudses. Indvendigt og udvendigt. Når det er gjort, så vil du forsøge at lokke resten af familien med ud og gå en tur ned til søen. I skal da tjekke, om den er frosset til. Du griber derfor fat i svaber, klud, spand og sæbemiddel. Du får hældt varmt vand i spanden. Lidt sæbemiddel er der kommet i. Det skummer fint, og du går udenfor. Tanken om at starte udvendigt er rigtig nok, tænker du. Du vil hurtigt kunne få pudset vinduerne. Heldigvis har du ikke brug for en stige. Kun en lille skammel, så du kan nå helt op til vinduernes øverste kanter.

Pudse i koldt vand

Du sætter i gang. Vandet damper her i frostvejret. Du er glad. Fløjter, imens du arbejder. Der sker bare det, at vandet lynhurtigt bliver koldt. Du begynder at kunne mærke, at det faktisk gør ondt i fingrene at få pudset vinduerne. Når du vrider kluden efter at have tørret de sidste dråber væk fra vinduernes kanter og i hjørnerne, kan du mærke, at den er iskold.

Du bliver også nødt til at skifte vandet temmelig ofte. Det bliver et rend ind og ud af huset for at få skiftet vand. Det er irriterende og trættende hele tiden at skulle afbryde den arbejdsrytme, du lige er kommet ind i. Du kan også se, at du efterlader striber på vinduerne. Efter at have kæmpet dig igennem at pudse vinduerne på den ene side af huset giver du op. Sætter dig med en lun kop te i køkkenet og tænker lidt: Gider du at fortsætte? Eller skal du lade, som om at det er godt nok for i dag?

Få en professionel vinduespolerer ud

Du vælger at indrømme, at du faktisk ikke har gjort så godt et stykke arbejde, som du troede, du kunne. Du finder derfor din telefon frem. Åbner browseren og skriver i søgefeltet: ”Vinduespudser Ølstykke”. Du har taget en god beslutning. Du vil benytte en professionel til at få gjort arbejdet, som du troede, at du kunne klare på få timer. Du vil bruge resten af den flotte dag sammen med din familie. I skal ud og gå nu. Du har fået varmen i hænderne igen. Du beder de andre om at tage en ekstra varm sweater på, og så går I en tur.

Det var den rigtige beslutning at tage. Af flere grunde: Du og din familie får nogle gode timer sammen nede ved søen en smuk vinterdag fyldt med kulde og sol. Du misbruger ikke vand ressourcerne. Din vinduespudser kan udnytte vandet meget mere effektivt, end du kan. Han har nemlig det rigtige udstyr og ved, hvad der skal til, for at striberne på vinduerne kan undgås.

Ølstykke
Rul til toppen