Antech for livet

Alt om teknologi

Nyt fritidshus

Sommer i Danmark

I har rigtigt travlt. Jeres ferie er fyldt med byggerod. Det er nemlig i år I begynder at indfri drømmen om det perfekte sommerhuse. Det er dog sin sag at bygge et nyt fritidshus. Planeren ændrer sig hele tiden. Den ene dag synes I, at stuen skal vende mod vest. Det er jo skønt at sidde ude på terrassen foran og nyde en smuk solnedgang. Den næste, skal terrassen så bare ligge mod øst, fordi det er da mindst lige så skønt at få morgenkaffen dér, imens man lytter til fuglekvidder og ser solen stå op.

Selve indretningen

Og ja, der er da også de der problemer, med hvor skal det store værelse placeres, og hvor skal de to mindre værelser ligge. Det handler ikke kun om værelsernes placering. Det handler også om placeringen af dem i forhold til badeværelset.
I kan lave det meste af arbejdet selv. Men der skal altså en autoriseret elinstallatør ind over, når der skal trækkes elektricitet. Og en certificeret montør til blikkenslagerarbejdet skal I også bruge. Men det vist også det. Resten har I kvalifikationerne til at kunne udføre.

Derfor er I allerede begyndt – og inden den endelige beslutning, om hvor det nye sommerhus’ terrasser skal ligge i forhold til stuen og køkkenet, skal tages, skal I derfor lige have styr på, hvad der skal være hvor i huset.
Det er et kæmpe projekt, I har kastet jer over.

Og rent ud sagt: Jeg er lidt bange for, at I har slået et alt for stort brød op. Men bekymring bunder i, at I ikke er enige om, hvor værelserne skal placeres, og hvor terrasserne skal etableres. I tænkte måske, at I sagtens kan bygge et fritidshus – på ingen tid. Og det kan I sikkert også godt. Men nu, hvor mange af byggematerialerne er ankommet og ligger sådan lidt spredt på sommerhusgrunden, så er I ved at gå lidt i panik. I havde ikke en planløsning klar, inden I startede. Og nu står I i en situation, hvor det slet ikke er sjovt at bygge fritidshuset.

Geniale sommerhuse

Et forslag til en løsning på jeres problem kunne være, at I lige bruger en eftermiddag på at se på planløsninger til sommerhuse. Det kan være en utrolig god kilde til inspiration, og der er da ingen, der siger, at I ikke må bruge en idé fra en løsning og en anden idé fra en anden. I skal bare blive enige – og så holde jer til planen. Ikke noget med at ændre mening sådan lige i sidste øjeblik.

Ja, det kan endda være, at I finder en løsning, der lige den, som I begge to har gået og ledt efter. Det ville faktisk ikke undre mig. Sker det, så vil alt jo være godt. Så, slut lige fred imellem jer. Tag en kop kaffe. Klap hesten. Kig på mulighederne og beslut jer for, hvordan og hvorledes. I kan godt selv tegne jeres løsning. Og husk: Det at bygge fritidshus behøver ikke at være en opgave, der skal afsluttes. I kan da altid bygge videre på det, så længe I bare sørger for at få de nødvendige tilladelser.

Nyt fritidshus
Rul til toppen