Antech for livet

Alt om teknologi

Musik-keyboard – fed teknologi

Keyboard kan meget

Du har måske fået en lidt mærkelig julegave. Et keyboard. Du ved sådan set ikke, hvad du skal bruge det til. Du havde ikke ønsket dig det. Du havde ønsket dig et piano. Men nu står det derhjemme på værelset, og du kigger på det. Det er ret stort. Der er 61 tangenter på det. Det kribler lidt i fingrene på dig. Du vil gerne prøve at spille på det. Men du er samtidigt lidt bange for, hvad det er for en lyd, der kommer ud af det. Du skal ikke være bange. Der er ikke nogen, der vil grine ad dig.

Alsidigt instrument

Du vil hurtigt opdage, at dit nye keyboard er et meget alsidigt instrument, som tilbyder dig rigtigt mange gode og sjove timer. Du vil nemlig hurtigt opdage, at keyboardet har mange funktioner, der kan give dig nogle gode musikoplevelser. Der kan være tromme- og rytmefunktioner. Der kan være lydeffekter, som fx blæsere eller ekko.

Men ikke nok med det. Et keyboard er alle tiders instrument til at lære at spille klaver på. For det første kan du indstille lyden på et keyboard, så det rent faktisk lyder som et klaver. Dernæst, fordi tangenterne på det er meget lette, så kan det faktisk lære dig at bruge dine hænder og arme korrekt til, når du spiller på et rigtigt klaver. Du vil nemlig hurtigt finde ud af, at du måske bevæger dine hænder og fingre forkert. Du vil derfor hurtigt kunne korrigere de små uvaner, som alle får, når de først begynder at lære at spille et instrument. Og til forskel fra et klaver, så kan du faktisk optage det, du spiller på keyboardet. Det betyder, at du vil kunne genhøre det, du spiller. Du vil kunne høre de gode passager og de dårlige. Det er slet ikke dårligt. Faktisk er det en fordel, fordi du kan også høre, hvor du eventuelt skal ændre noget i din stil.

Masser at udforske i et keyboard

Efterhånden som du lærer dit keyboard bedre at kende, vil du måske også få mere lyst til at udforske det endnu mere. Det er jo ikke kun tromme og rytme, du kan tilslutte til din musik. Du kan fx også lave orgellyde. Og ja, du kan kombinere lydene med dit eget spil. Så mulighederne for at få spændende musikoplevelser er mange.

Det vigtigste er dog, at du bare nyder at spille på keyboardet. Alt det med at tilslutte effekter og lyde skal nok komme. Din nysgerrighed er jo blevet vækket. Så kom i gang. Lav musik. Optag musikken, og hør den igen og igen. Du vil opdage, at du bliver bedre og bedre dag for dag. Op på et tidspunkt er du blevet så god til at spille på dit keyboard, at du slet ikke er sur over, at du ikke fik et piano, sådan som du havde ønsket dig. Et piano kan du altid anskaffe dig senere. Det fylder dog noget mere i værelset. Og det er meget sværere at flytte rundt på. Måske var det derfor, du fik et keyboard, og ikke et piano af dine forældre.

Musik-keyboard – fed teknologi
Rul til toppen