Huskeliste til udlandsrejser

Er det din første gang, du rejser til udlandet – eller måske har du blot brug for at få det opfrisket – er her nogle gode råd at have med på rejsen og i forberedelserne. Jeg rejser selv en del og netop købt billige flybilletter til Rom for under 500 kroner for en retur her. Der kan også være tale om mere eksotiske rejser, som når du har købt flybilletter til Thailand, hvor der kan være tale om vaccinationer.

 

Når vi taler om vaccinationer, så find ud af, om du har brug for vaccinationer. Sørg for at have rigeligt af din receptmedicin med. Medbring også hovedpinepiler og noget til diarre – de er ofte gode at have ved hånden.

 

Medbring kopi af dit pas og/eller tag et foto med din telefon. Måske kan du gemme billedet på din email, så du altid har adgang til det.

 

Sæt dig ind i vekslekurser på forhånd, så du ikke bliver taget ved næsen af en for høj kurs. Bedste steder at veksle er typisk banker.

 

Sikr dig, at dit kreditkort vil virke, hvor du nu skal hen.

 

Sørg for at have lokal valuta på dig. Ikke alt kan betales med kreditkort.

 

Er der attraktioner, du ved, du gerne vil se, så find ud af, om du kan købe billetter på forhånd. Det kan spare dig noget tid, og tit vil det også være til en bedre pris.

 

Hav altid et ekstra sæt tøj i din carry-on. Din bagage kan blive væk, og det er rart at have et sæt tøj til den første dag, og forhåbentlig er din bagage så dukket op.

 

Anskaf dig en guidebog. Her har du kort og seværdigheder samlet, og ofte er der en lille guide til de mest benyttede ord på det lokale sprog.

 

Sæt dig ind i, om der er nogle særlig events i det område, du rejser til, inden du tager af sted. Det er måske noget, du ikke har lyst til at gå glip af.

 

Ellers så ha’ en fantastisk tur! 🙂

Bogmærk Permalink.