Antech for livet

Alt om teknologi

Grunde til at du kan finde mos i græsplænen

Der er flere grunde til, at du som haveejer kan finde mos i din græsplæne, den hyppigste grund til mos i græsplænen er, hvis hele eller dele af din græsplæne ligger i skygge. Dette gør, at jorden holder mere på fugten og at mos derfor kan gro. En anden grund til mos i græsplænen er, hvis dit græs er tyndt og nedslidt. Fx grundet for intensiv klipning kan græsset svækkes i en sådan grad, at du som haveejer selv er delvist skyld i, at forbedre vækstforholdende for mos.

Sådan slipper du hurtigst af med mos i græsplænen.

Er dit problem med mos i haven ikke et stort problem, men kun spredte pletter kan du nemt fjerne dit uønskede mos i græsplænen med en almindelig rive, eller en mosrive. Har du større områder, eller dele af din have, der helt er dækkede af mos er du nødt til at behandle, dette kan du gøre på flere måder. Der findes forskellige små apparater, der kan påmonteres din plæneklipper, således at du fjerner mosset samtidig med at du klipper græsset, det anbefales ikke at gå kemisk til værks, da dette kan ødelægge græsset såvel som mosset.

Yderligere information om at komme mos i græsplænen til livs, kan du finde på fjernmos.dk i artiklen http://fjernmos.dk/mos-i-graesplaenen/. God fornøjelse!

 

 

Grunde til at du kan finde mos i græsplænen
Rul til toppen