Antech for livet

Alt om teknologi

Det er hårdt arbejde at slippe af med mos i græsplænen

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan slippe af med mosset i din græsplæne, men det er langt fra nemt. Det er nemlig ofte rigtig hårdt arbejde at slippe af med mos i græsplænen, især hvis du ikke ønsker at bruge metoder, som potentielt kan skade naturens kredsløb.

Den nemmeste måde, og samtidig også en af de billigste er blot at benytte en rive. Her er direkte tale om hårdt fysisk arbejde for at slippe af med mos i græsplænen. Du skal simpelthen gå rundt og rive mosset op de forskellige steder. Det kan være hårdt og kedeligt arbejde, men det er en effektiv måde at bekæmpe mos på og det vil lønne sig i det længere, løb når din have er helt mos fri.

Du kan undgå, at arbejdet ed at slippe af med mos i græsplænen bliver helt så hårdt, som at rive hele plænen med en almindelig rive. Dette kan du gøre ved at købe noget ekstra udstyr til din rotorplæneklipper – en såkaldt modfjerner. Dette er en ekstremt effektiv metode, og vil kunne klare de fleste tilfælde af en mosramt have, og samtidig spare dig fra meget af det hårde arbejde med at slippe af med mosset.

Skal det være hårdt at slippe af med mos i græsplænen?

Den absolut nemmeste måde at undgå at det er hårdt at slippe af med mos i græsplænen, er at benytte sig af det kemikalie som hedder ”Jernvitrol”. Dette kan dog ikke altid anbefales, da det oftest kan være giftigt og derved skabe en mild form for forurening i jorden. Effekten som Jernvitrol har på mosset, er blandt andet at det tørrer det ud og bliver sort. Herefter kan mosset nemt rives sammen. Dette kemikalie udelukker dog stadig ikke, at det er hårdt at slippe af med mos i plænen, men det gør det derimod en helt del nemmere.

Mos kommer ikke kun i græsplænen

Det er ikke kun i græsplænen, at mosset dukker op og skaber problemer for hus og haveejere. Også på fliser og hustage er mosset ofte en pestilens, som man kan bruge lang tid på at bekæmpe.

Har du andre problemer med mos, kan du med fordel besøge hjemmesiden fjernmos.dk, hvor du også kan finde gode råd og vejledning til at slippe af med mos på både taget og mos på fliserne.

Det er hårdt arbejde at slippe af med mos i græsplænen
Rul til toppen