Antech for livet

Alt om teknologi

Advokater i Esbjerg

For rigtigt mange år siden havde jeg et job på en fiskefabrik i Esbjerg. Jeg havde lige fået min studentereksamen og ville tjene penge, så jeg kunne få råd til at rejse jorden rundt i et års tid, inden jeg skulle videre på universitetet.

Vi fileterede fiskene, så de kunne fryses ned og derefter blive eksporteret til udlandet. Det var hårdt arbejde, men vi havde et godt klima imellem os inde i hallen. Jeg aner ikke, hvor mange fisk vi fileterede dagligt, men det var mange. Dengang blev fiskene fileteret i hånden. I dag har man vistnok maskiner, som gør det. Vi fik rigtigt skarpe knive til jobbet. Der blev også gjort meget ud af hygiejnen. Hårposer, kitler, forklæder og handsker, som beskytter hånden. Og spuling med frisk vand af arbejdsområdet skete tit.

En dag, hvor kutterne havde bragt en rigtig stor fangst ind, havde vi meget travlt. Vi var vist ved at blive lidt kulrede, men når fiskene er der, så skal arbejdet gøres.

Arbejdsskade

Jeg havde en arbejdskammerat. Han var god med kniven. Men den dag var han vist lidt træt i forvejen. Havde vist været ude med vennerne dagen før. Han kom til at skære sig i armen – lige præcist over handskens kant. Det blødte meget kraftigt, og han segnede om. Vi fik ham ind på skadestuen, og der fik de stoppet blødningen, og syet såret sammen. Han fik dog en infektion i såret. Det førte til, at han måtte tage meget antibiotika i meget lang tid. Han fik sit tarmsystem slået helt i smadder af medicinen. Så da såret endelig var helet, og han faktisk burde have været klar til at komme på arbejde igen, så måtte han døje med at få medicin, som kunne hjælpe hans tarmsystem tilbage til normal funktion igen. Det tog måneder for ham. Han var sur, fordi han var sygemeldt rigtigt længe.

Patienterstatning

Han besluttede sig til at søge om erstatning. Han mente, det var en arbejdsskade, som havde ført til det lange sygdomsforløb. Jeg hjalp ham med at finde en advokat i Esbjerg, som kunne hjælpe ham med det. Jeg fandt da også en arbejdsskade advokat, som så på sagen. Han – advokaten altså – mente ikke, at der var godt nok grundlag for at søge erstatning for en arbejdsskade. Han fablede om noget med patienterstatning, fordi han mente, at min ven havde fået forkert medicinering. Det blev en lang proces, og min arbejdskammerat blev mere og mere deprimeret. Han kunne ikke forstå, hvorfor der ikke er tale om en arbejdsskade.

Advokaten forklarede ham, at i særlige tilfælde så er det arbejdstagers ansvar, hvis de kommer til skade. Fx som i hans tilfælde. Dels fordi han havde skrevet under på en kontrakt, hvori der udtrykkeligt stod, at ved sådanne tilfælde som hans var, er det ikke arbejdsgiverens ansvar. Min kollega havde skrevet under på kontrakten uden at læse den grundigt. Og hvis han havde spurgt en advokat til råds, inden han skrev under, så kunne advokaten have krævet, at det punkt blev fjernet. Alt efter, hvordan lovgivningen var på det tidspunkt.

Advokater i Esbjerg
Rul til toppen