Spillene fra min barndom

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at den moderne teknologis indtog i vores samfund har gjort en hel del ved den måde, som vi er sammen på som mennesker. Noget af det jeg husker fra min barndom, er alle de utallige timer, som vi brugte på at spille. Både på at spille brætspil, men så sandelig også på at løbe rundt udenfor på gaden eller boldpladsen og spille alle mulige forskellige spil.

Et af de spil, som jeg husker rigtig godt, var det gamle spil bob, som vi havde stående på loftet. Det blev brugt flittigt hele året rundt. Men selvfølgelig mest i de måneder, hvor vejret ikke var så godt. Ellers var det meget udendørs spil som fodbold, stangtennis, rundbold og kroket at vi fik tiden til at gå med at spille.

I dag er det anderledes

Teknologiens indtog i vores hverdag har gjort tingene en hel del anderledes. Selv om de fleste børn kender de ovenstående spil, og nok også spiller dem en gang i mellem, så er det slet ikke som da jeg selv var barn. I dag har de elektroniske spil overtaget en stor del af den tid, som vi andre brugte på at rende rundt udenfor sammen og være fysisk aktive. Sådan er det ikke i dag.

I dag sidder mange af de unge mennesker på deres værelser og spiller. Og selv om de spiller sammen med andre er det tit over internettet, at samværet foregår.

Men nu er fremskridt og teknologi jo heller ikke bare skidt. Faktisk er de unge i dag også gode til at finde sammen om deres nye elektroniske verden. Udover at de har meget kontakt med hinanden elv om de ikke lige sidder fysisk samme sted, så arrangere de også tit spilaftener eller weekender, hvor de sætter sig sammen og spiller. De såkaldte LAN-parties er nemlig blevet vældig populære.

Brætspil er stadig populære

Brætspil er dog stadig populære hos såvel unge som gamle. Og det synes jeg i hvert fald er fremragende. Der er nemlig næsten intet som brætspil, som kan samle hele familien eller flokken af venner og sikre nogle gode timer i fællesskab. Og samtidig er der også masser af lærdom at hente i mange af spillene. Man kan tilegne sig færdigheder inden for matematik, geografi og en masse viden indenfor historie og samfundsforhold. Så det er ganske enkelt fortræffeligt at holde fast i de gode brætspil. Og de hyggelige stunder ved spisebordet er da også noget af det jeg husker, når jeg tænker tilbage på familiens fælles stunder for efterhånden ganske mange år siden.

 

Spillene fra min barndom
Rul til toppen