Antech for livet

Alt om teknologi

Tricktyve

Min mor har de seneste år efter hun blev enke boet i en ældrebolig inde midt i byen. Det har hun det rigtig godt med, men for nogen tid siden kom der skår i glæden, da hendes nabo, som hun kommer meget sammen med, fik uønsket besøg af et par tricktyve, der ville franarre den ældre dame nogle penge og værdigenstande.

Men min mors nabo var for årvågen, og det hele udviklede sig i stedet til et regulært hjemmerøveri, hvor den ældre dame blev holdt fast i en stol, mens hendes penge og smykker blev fjernet.

Det er baggrunden for, at jeg har besluttet, at der skal installeres en privatalarm i min mors lejlighed. Jeg har på nettet fundet en type, som også omfatter en fjernbetjening, der samtidig fungerer som overfaldsalarm. Den fjernbetjening kan min mor altid have på sig, og hvis hun udløser den, vil det resultere i en infernalsk larm fra den udvendigt monterede sirene.

Ganske vist forventer jeg ikke, at de samme tricktyve vil forsøge sig igen i samme ejendom, men desværre er der jo tale om et stigende antal tyverier fra gamle mennesker. Der er i mange tilfælde tale om helt skrupelløse udlændinge, der begår den slags tyverier eller overfald, så der kan være god grund til at øge sikkerheden med en tyverialarm.

Nu har jeg bestilt sådan et alarmsystem til min mor, som også gerne vil tage imod det. Det er ret billigt, men indebærer også et abonnement med en månedlig betaling, som jeg gerne påtager mig.

Tricktyve
Rul til toppen