Sådan holder du et godt møde

Det er vigtigt at fremstå professionel og forberedt, når man er leder eller chef. Det er således også vigtigt, at du forstår afholde dine møder på en organiseret og god måde, således at dine deltagere føler sig godt tilpas – og at forudsætningerne for samtale er gode. Her er det meget vigtigt, at du afholder dine møder et sted, hvor faciliteterne er i orden – og hvor personalet er professionelle. Det er naturligvis en mulighed at afholde mødet på din arbejdsplads, men hvis du skal afholde et møde sammen med store investorer eller lignende, kan det være en god ide at overlade forberedelserne til eksempelvis et hotel. Her er du sikret personalets ekspertise – og at dit konferencelokale er udstyret nøjagtigt som du gerne vil have det. KonferencerMange hoteller giver dig muligheden for at skræddersy din helt egen løsning, hvorfor du ikke selv skal tænke på hverken AV-udstyr eller forplejning.

Med det praktiske på plads, er det værd at gøre sig nogle tanker omkring dét at afholde et møde. I nedenstående afsnit får du tips hertil.

Tips til mødet

Som det første skal du naturligvis være sikker på, at det rent faktisk er nødvendigt at afholde mødet. Der er ikke nogle mennesker, der er interesseret i at deltage i møde uden en specifik agenda. Gør dig klart om du bare kunne have foretaget et telefonopkald eller skrevet en e-mail.

Hvis det vurderes at mødet er nødvendigt, skal du gøre dig nogle tanker omkring hvem der deltager. Det er vigtigt, at det er de rigtige mennesker, der deltager på mødet, og at disse mennesker bidrager med noget produktivt.

Sørg for at gøre det klart for deltagerne hvad mødet skal handle om. Dette er med til at skabe organisation, og deltagerne møder forberedt op. Når mødet indledes på en professionel måde, er du bedre stillet i forhold til at få noget produktivt ud af dit forretningsmøde. Ligeledes er det vigtigt, at opstille en tidsplan, således at mødet ikke trækker ud grundet ligegyldigheder og udenomssnak.

Sidst men ikke mindst er det naturligvis væsentligt, at du kender alle deltagernes navne – og at du er klar over deres forbindelser til dig selv og de andre deltagere.

Bogmærk Permalink.