Antech for livet

Alt om teknologi

Nu skal vi have pejs!

Sidder her lørdag morgen og læser avisen og hygger mig med en ekstra kop kaffe, da jeg falder over en artikel om pejse på tilbud. Vi har ikke selv en pejs, men jeg har ofte tænkt på, at det kunne være rart og besparende på varmeregningen, hvis vi havde en pejs eller en brændeovn. Men min kone og jeg er aldrig blevet enige om, at en pejs er en god ide, min kones modargument mod mit ønske er, at hun synes en pejs sviner, at opstablet brænde i haven er grimt og ikke mindst: hvor kan jeg finde tiden til at flække brændeknuder.

Nu finder jeg så ud af, via avisen, at biopejse ikke forurener eller griser, de skal kun fodres med bio-ethanol, er nemme at vedligeholde og et møbel i sig selv. Så nu sidder jeg her, en lørdag morgen og udtænker en listig plan til at få min kone til at se fidusen i at anskaffe en biopejs. Min plan går ud på at ringe til min søn og svigerdatter og invitere dem på frokost i en restaurant tæt på den forretning, som sælger biopejse. Når vi ankommer, skal de fortælle, at de har kigget på pejse i forretningen og sige, at de ikke var klar over den udvikling, der er sket i forhold til pejse. Især biopejsen skal de understrege deres begejstring for, og de skal på et tidspunkt foreslå, at vi alle fire lige kigger ind i forretningen, altså bare for at kigge på den nyeste trend indenfor pejse.

Nå – måske er det lidt lusket at lokke min kone på den måde, men jeg kender hende jo, og jeg ved, at hun vil blive så glad, hvis hun først ser, hvor hyggeligt det er med levende ild i stuen.

Nu skal vi have pejs!
Rul til toppen