Læg den flotteste indkørsel

Har du en have der godt kunne bruge en ny flot terrasse, med dertilhørende stisystem rundt om huset eller lignende, så er herregårdssten en god mulighed for at få et godt resultat. Du anskaffer dem i både gråligt udseende som er det mest normale, eller i et rødmix, der giver et mere sydlandsk udseende. Hvad du vælger kommer mere an på hvordan dit hus generelt ser ud, end din umiddelbare lyst, for det kan hurtigt komme til at se akavet ud ellers.

Mange vælger også at bruge herregårdssten til indkørslen, men her skal du være opmærksom på at så få dem i mindst 6 cm tykkelse. Er de under dette kan de risikere at blive trykket ned i jorden hvor din bil kører over og dermed skabe kørespor.

Det er heller ikke kun gjort med tykke nok sten, da det også kræver et godt fundament når du ligger stenene. Er det første gang du skal til at være gør det selv man med herregårdssten, så er det en god ide hvis du spørger både venner men også en fagmand. Der skal anlægges et godt lag afretningssand, som skal ligge meget præcist, så hav vaterpasset klar.

Når du skal ud og finde de rigtige sten, så er det en god ide at kigge rundt på nettet først. Man kan nemlig sagtens finde gode besparelser derinde. For eksempel hvor de grå sten ligger til en pris på 120 kroner per kvadratmeter, så kan man hos jj-fliser.dk få dem til 92 kroner. Besparelsen på 28 kroner per kvadratmeter er altså bestemt værd at tage med i budgettet, når man tænker på at der også kommer andre udgifter som fragt til 600 kroner oven i købet.

Pas på tunge køretøjer

En ting er at finde sten til en attraktiv pris, men det er ikke det eneste der er vigtigt. Som nævnt er det også meget vigtigt at underlaget er lavet korrekt og specielt hvis der skal køre meget tunge maskiner i indkørslen. Som udgangspunkt tror du måske ikke at det er tilfældet, men husk alligevel på, at man indimellem har lastbiler der kommer med ting og sager.

Det kan være at man har bestilt møbler som bliver leveret, det kan være store lastbiler der kommer med fyringsolie og det kan være lastbiler der kommer for at suge eventuelle propper ud af en stoppet kloak. Så selvom du ikke regner med at der skal køre flere tons rundt i indkørslen, så er det en god ide at forberede den på det. Et dårligt underlag og sten af en for dårlig kvalitet vil hurtigt ødelægge indkørslen og få den til at se grim og slidt ud. Så spørg gerne der hvor du køber stenene om de kan klare det.

Læg den flotteste indkørsel
Rul til toppen