Excel nørderi

Det er blevet snevejr og ikke mindst koldt som bare pokker derude. Det betyder, for sådan en som jeg der bor langt ude på landet at jeg ikke nødvendigvis kan køre hver eneste dag. Vejene har det med at sne til ret så hurtigt. Det vil sige, jeg og min hustru skal være ret så struktureret med at få købt ind og holde øje med hvad vi har i huset og mangler i huset for at kunne overleve. Selvfølgelig kan vi altid gå op og handle – hvis det hele skulle brænde sammen. Det vil vi naturligvis helst undgå, så derfor bruger vi gerne en del energi og tid på at holde styr på hvad vi har i skabene.

Jeg er af natur en temmelig ustruktureret type, der har noget svært ved at holde styr på ret meget. Derfor bruger jeg mange værktøjer i min dagligdag. Det er blandt andet en stor mængde alarmer, kalender og den slags. Til at hjælpe mig med det har jeg diverse it programmer som Outlook, excel og xwatch. Det sidstnævnte bruger jeg meget når jeg skal sidde og brainstorme til mine kurser. Så afsætter jeg eksempelvis 20 minutter, hvor jeg kan skrive stikord ned. Efter 20 minutter så siger Xwatch til. Så undgår jeg at komme til at sidde det meste af dagen og generere nye ideer som jeg så ikke har tid til at lave færdige.

Men tilbage til strukturen i hjemmet med at holde styr på alt fra indkøb, til brænde og til snerydning (det sidste giver vist sig selv). Jeg bruger Excel rigtigt meget til det. Det er fantastisk for mig at kunne sætte lister op over stort set alt. Sidde og skrive ned, følge op og når vi så skal købe ind så kan jeg blot hive mit excelark frem, lave et par opslag, filtreringer i min tabeller og så har jeg nærmest en standard indkøbsliste klar til dagens indkøb.

På den mere nørdede scala, der benytter jeg naturligvis også VBA programmering i Excel til at lave en masse automatik i listerne. Det er jo kun fordi jeg synes det er sjovt – for egentligt er det ikke super nødvendigt. Den automatik jeg har er blandt andet at når jeg har filtreret mine data og jeg er klar til at køre ud og købe ind, så kan jeg klikke på en knap, så sender excel listen til min mail. Denne mail, kan jeg så kigge på min telefon når jeg står nede i kiwi og skal købe ind.

Sidst men ikke mindst, så kan jeg jo også ved hjælp af både pivottabeller og grafer trække en masse information ud om hvad jeg egentligt køber. Det er vææsentligt information i disse finanskrisetider at jeg som alm. Forbruger kan finde ud af hvad mine penge går til. Det har i hvert fald gjort at jeg er blevet meget opmærksom på hvad det er mine penge de går til. Jeg mangler måske nogle gange så at indrette mine indkøb efter det – men det kommer nok med tiden.

Det hele handler om at jeg i en tidlig alder i forbindelse med mit første job faktisk deltog på en del excel kurser og i den forbindelse der fik jeg virkelig vakt min interesse for programmet. Det har siden dengang gjort at rigtigt mange ting bliver løst i excel for mit vedkommende.

Bogmærk Permalink.