En quiz får bilturen til at virke kortere

Hvert år, når vi kører sydpå med vores to børn, er køreturen til Italien lidt af en prøvelse. Det er en virkelig lang køretur, og vi vil helst undgå at tage en overnatning undervejs. Derfor skiftes vi voksne til at køre, mens børnene jo skal beskæftiges på bagsædet. Vi har i mange år haft stor glæde af at have en quiz med på turen.

Det skal selvfølgelig være en quiz, der passer til børnenes alder, for ellers giver de hurtigt op, hvis de aldrig kan svare rigtigt. Det skal også helst være nogle spørgsmål, som ikke er alt for nemme. Så forsvinder lysten til at konkurrere, hvis alle kan svare på det hele.

1024076_maze

For at finde den helt rigtige familie quiz, som de voksne så også kan blive underholdt lidt af på køreturen, har vi prøvet en del forskellige. I starten brugte vi nogle meget små kort med spørgsmål på den ene side og svar på den anden. Det var bare lidt besværligt, når vi tabte dem i bilen under køreturen, eller de fløj rundt i hele bilen, hvis vinduet eller døren blev åbnet.

Sidste år fandt vi inden rejsen en god quiz side på nettet med mange gode spørgsmål. Nu er børnene jo også blevet ældre og har lært en masse i skolen, så vi kan godt sprede os over lidt flere emner og lidt større sværhedsgrad. Da vi ikke regner med at kunne være på nettet under køreturen, har vi skrevet nogle af spørgsmålene ned og tager dem med.

Det er min mand, der sørger for at gøre quiz spørgsmålene klar til køreturen. Det har han ikke noget i mod, han nyder vist at sidde og quizze på vikingequiz.dk, og så har han jo også selv alle svarene på spørgsmålene, så han kommer nok til at føre i konkurrencen – hvis vi altså vil have ham med. Det er jo lidt snyd af ham.

Bogmærk Permalink.